Αρ. Πρωτ.: 602

Επίσημα μέλος του European Patients Forum η ΕΣΑμεΑ

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τον αντιπρόεδρο Γρηγόρη Λεοντόπουλο, συμμετείχε και εκπροσώπησε τη Συνομοσπονδία χθες Δευτέρα 10 Απριλίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του European Patients Forum (EPF) στις Βρυξέλλες. Από εχθές η ΕΣΑμεΑ είναι πλήρως μέλος αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής πλατφόρμας, που εκπροσωπεί ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις ασθενών και χρονίως πασχόντων.

Ως γνωστό η ΕΣΑμεΑ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και κατέχει την ηγεσία του, μέσω του προέδρου της Ιωάννη Βαρδακαστάνη τα τελευταία 18 χρόνια. Μέσα από τη συμμετοχή στο EDF, το μεγαλύτερο όργανο εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΕΣΑμεΑ αποκτά σε καθημερινή βάση ενημέρωση και γνώση για τις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Μέσω του EPF, η ΕΣΑμεΑ φιλοδοξεί να είναι κοινωνός της ίδιας καλής ενημέρωσης και για μέλη της με χρόνιες παθήσεις. Παράλληλα μέσω του EPF ανοίγονται νέες δυνατότητες για την προώθηση του έργου που ήδη πραγματοποιείται και αφορά άτομα με χρόνιες παθήσεις, αυξάνοντας τον αντίκτυπό του τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αγωνίζονται σε κάθε πεδίο ενάντια σε όλα τα εμπόδια: σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές, προωθώντας τα δικαιώματά τους.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή